Čokoladne kašičice


Sviđa vam se ovaj članak? Preporučite ga
svojim prijateljima na društvenim mrežama:


Kao što je jabuka „rajsko“ voće, tako je čokolada „rajski“ slatkiš. Ništa joj nije, niti će joj biti ravno. Raduju joj se svi podjednako, i deca i odrasli. Čokolada je najomiljeniji i najrasprostranjeniji slatkiš na svetu. Ne samo što je ukusna, čokolada je i jako zabavna za rad, a kada je u blizini, kreativnost od mirisa i teksture pod prstima prosto obuzme sva čula. Zbog toga ćemo vam predstaviti jednu laku za spremanje i zaista kreativnu poslasticu. U pitanju su „čokoladne kašičice“ koje možete spremiti za svaku priliku, a i bez nje, za svoju dušu i uživanje!


Za spremanje čokoladnih kašičica su vam potrebne samo tri stvari: kašičice (metalne ili plastične), čokolada i čokoladne mrvice kojima ćete ih ukrasiti. Količina čokolade koja vam je potrebna zavisi od toga koliko kašičica želite da napravite, ali je 100 gr. čokolade neki optimum za 15-ak čokoladnih kašičica.


Sastojci za čokoladne kašičice


Proces pravljenja započnite ređanjem kašičica. Nemojte ih stavljati na ravnu površinu, već ispod drški podmetnite knjigu, dasku za sečenje ili neki drugi ravni predmet kako se čokolada ne bi razlila.


Prazne kašičice


Kada to uradite, rastopite čokoladu na pari uz konstantno mešanje.


Otopiti čokoladu na pari


Kada se čokolada rastopi, vreme je da njome napunite kašičice. Ne preterujte sa količinom. Sipajte lagano i sačekajte par trenutaka da se čokolada lepo slegne.


Kašicice sa čokoladom


A onda počinje prava zabava – ukrašavanje! Ako imate decu, ona će biti presrećna jer će moći da dizajniraju svakakve šare i oblike. Zbog toga pripremite raznovrsna sredstva za ukrašavanje, po sopstvenom ili ukusu osoba za koju ovaj desert spremate. Čokoladne mrvice u raznim bojama, bombonice (poput „M&M“), seckane žele bombone, komadiće keksa, suvo voće, orašaste plodove... Ovde vam je glavni sastojak, zapravo – mašta!


Čokoladne kašičice sa mrvicama


Ono što morate znati i o čemu morate voditi računa jeste da ukrašavanje ne započinjete odmah po sipanju čokolade u kašičice. Budući da je topla, ako bi je odmah posuli čokoladnim mrvicama, one bi se otopile. Zbog toga sačekajte par minuta da se čokolada malo ohladi pa onda počnite sa procesom „oživljavanja“ bojama. Možete u međuvremenu istopiti i malo bele čokolade pa je sipati u kulinarski špric i njime šarati i pisati po tamnoj čokoladi.


Kada ih ukrasite, možete ih staviti da se ohlade u frižideru, ako želite da ih jedete kao hladno osveženje. Ali, one se mogu jesti i pre nego što se čokolada stegne, dok je još uvek kremasta pa se lakše topi i lepi za nepce. Mmm...


Gotove čokoladne kašičice


Kao ukrašavanje, i pakovanje ove poslastice je takođe izazov i kreacija. Ako ovim kašičicama želite da iznenadite voljenu osobu, morate ih adekvatno upakovati. Da budu prava „slatka iznenađenja“. Za to koristite celofan pa njime umotajte svaku kašičicu i obmotajte ih mašnom. Ili ih stavite u čašu čiji ste obod umočili u toplu čokoladu, a zatim u posudu sa šarenim mrvicama.


Umočiti obod čaše u čokoladu Umočiti čašu u mrvice Posluženje


Čokoladne kašičice mogu okupiti celu porodicu da se njima poigraju i na kraju zaslade, a sigurni smo da takve dopiru do svakog srca pa ih preporučujemo i kao znak pažnje ili za udvaranje! :)


Čokoladne kašičice


Prijatno!
Как правильно класть плитку. Как класть плитку на стену быстро. Класть плитку своими руками. Как выбрать ламинат для квартиры. Какой лучше выбрать ламинат сегодня. Какого цвета выбрать ламинат. Как правильно клеить обои. Как клеить обои на потолок вертикально. Как правильно клеить углы обоями. Интересные самоделки своими руками. Качественные самоделки своими руками фото. Самоделки для дома своими руками. Как сделать потолок в доме. Чем лучше утеплить потолок дома на сегодняшний день. Утепление потолка дома своими руками. Бизнес идеи с минимальными вложениями. Успешные идеи малого бизнеса с нуля. Прибыльные бизнес идеи. Как сделать мебель своими руками. Сделать деревянная мебель своими руками. Сделать мебель своими руками видео. Опалубка для фундамента. Как сделать опалубку для фундамента быстро. Опалубка для фундамента купить.