Obradujte vašu devojčicu Hello Kitty tortom


Sviđa vam se ovaj članak? Preporučite ga
svojim prijateljima na društvenim mrežama:


Slatka bela maca sa crvenom mašnom osvojila je čitav svet još pre mnogo godina. Hello Kitty je omiljeni lik i mlađih i starijih devojčica i svaka od njih bila bi oduševljena da dobije Hello Kitty tortu. Da to nije težak zadatak za mamu, uverićete se u našem tekstu.


Rođendan, dobra ocena u školi ili uspeh u vannnastavnoj aktivnosti mogu biti povod da napravite tortu po vašem isprobanom receptu, a po našem savetu za oblikovanje i ukrašavanje Hello Kitty torte.


Na internetu pronađite sliku glave Hello Kitty, odštampajte u veličini u kojoj želite da bude vaša torta i isecite papir po tim konturama. Kada ispečete pravougaoni patišpanj, stavite preko njega šablon i pričvrstite ga čačkalicama. Pažljivo iskrojite patišpanj po šablonu koristeći tanak, oštar nož ili skalpel. To ponovite sa svim korama, nafilujte ih i izjednačite strane torte ako je potrebno.

Hello kitty torta


Najpre treba pozicionirati oči i nos, za koje možete koristiti odgovarajuće gumene bombone ili M&M’s, Smarties ili domaću varijantu ovih bombonica No problem. Oči trebaju biti braon boje, a nosić žute.


Sledeći korak je prekrivanje torte masom za ukrašavanje torti od putera i prah šećera. Uputstvo možete pronaći na Jednostavni trikovi za ukrašavanje torti. Za mašnicu će vam biti potrebna i crvena prehrambena boja koju treba dodati u manji deo ove mase. Koristeći špric, jednom po jednom crvenom tufnicom oblikujte i popunite mašnicu, a belom masom prekrijte lice Hello Kitty. Krenite od nosa, pa u koncentričnim krugovima popunjavajte površinu ka spolja. Na isti način prekrijte i strane torte.

Hello kitty torta


Za brkove možete koristiti gumene bombone u obliku trakica crne ili braon boje, a mogu da posluže i slani štapići.


Ako vam je tako lakše, napravite uobičajenu pravougaonu ili okruglu tortu, pa na njoj pomoću šablona i šprica iscrtati lik Hello Kitty. Za one ambicioznije – pronađite na internetu sliku cele Hello Kitty, u haljinici, pa na isti način ukrasite tortu.


Evo još nekih ideja:


Hello kitty torta