Mladenci od jagoda i čokolade


Sviđa vam se ovaj članak? Preporučite ga
svojim prijateljima na društvenim mrežama:


Ako planirate svadbu ili neko vama drag ulazi u bračne vode, evo ideje kako da taj dan na još jedan način učinite posebnim. Potrebne su vam jagode, crna i bela čokolada, mirna ruka i strpljenje.

Mladenci


Izaberite krupne i čvrste zrele jadode, dobro ih operite, ali ne skidajte listiće s njihovog vrha. Otopite crnu i belu čokoladu.

Mladenci


Mladoženja : držeći je za listiće, jagodu najpre umočite u otopljenu belu čokoladu, što bliže vrhu. Stavite je na papir za pečenje da bi se ocedila od viška čokolade. Posle minut-dva, pomerite je na drugo mesto na papiru, da se višak ne bi stvrdnuo i ostao kao neželjeni dodatak. Ako se kroz sloj bele čokolade nazire crvena boja jagode, slobodno ponovite postupak, ovi voćni zalogaji biće samo ukusniji. Kada se i drugi sloj ocedi i osuši, na red dolazi mladoženjino odelo od crne čokolade. Jagodu umočite sa jedne, pa sa druge strane, praveći na taj način V-izrez, odnosno mladoženjin sako. Otopljenu čokoladu stavite u kesicu i isecite malenu rupu na njoj, kako bi kroz nju izlazila čokolada. Pritiskajući kesu iscrtajte leptir mašnu i 2-3 dugmeta.

Mladozenja


Mlada: venčanica se pravi na isti način kao i sako. Umočite jagodu sa jedne, pa sa druge strane u belu čokoladu, praveći dekolte. Ukrašavanje možete uraditi na više načina. Koristeći kesicu, iscrtajte linije po venčanici koje će asocirati na čipku i druge nežne ukrase na mladinoj haljini. Za ogrlicu, možete staviti nekoliko tačkica od čokolade ili koristiti ukrase za torte u obliku sitnih bisera i njih lepiti u čokoladu dok je još meka. Za baršunast izgled venčanice, možete jagodu umočiti u kokos dok se čokolada još ne stegne.

Mlada


Ovu simpatičnu ideju možete iskoristiti već ove svadbene sezone. Ako ste vi u glavnoj ulozi, jagodice u ruhu mladenaca mogu biti dekoracija na vašoj svadbenoj torti ili još bolje, slatko posluženje na devojačkoj ili momačkoj večeri. Takođe, to može biti poklončić za svakog gosta pri odlasku. Ako ste gost, ove simbolične figurice kao dodatak poklonu ili koverti učiniće vaš dar zapamćenim.

Mladenci


Fotografije: www.balloonweddingandparty.co.uk, shakarbakery.com, data.whicdn.com, www.flickr.com, justputzing.com