Napravite Angry Birds kolače!


Sviđa vam se ovaj članak? Preporučite ga
svojim prijateljima na društvenim mrežama:


Ukoliko se do sada niste oprobali u ovoj ultra popularnoj igrici u kojoj ljute ptice žele da se osvete prasićima jer su im pokrali tek izlegla jaja, ubeđeni smo da su vam njeni glavni likovi ipak poznati. Karakterističnu crvenu ili žutu pticu ili pak zeleno prase ste morali da primetite negde u svojoj okolini. Počev od dečijih igrački i balona pa sve do štampe na majicama i duksericama, Angry Birds motivi se nalaze svuda.


Angry Birds kolači sitni kolači BeogradMožda ste ih viđali i kao dekoraciju na nekim poslasticama, a ako ste se pritom zapitali kako se i od čega prave, mi vam detaljan odgovor na to pitanje otkrivamo u ovom tekstu. Pokazaćemo vam kako da napravite crvenu, žutu, crnu pticu, kao i zeleno prase. Možda će vam u početku delovati komplikovano, ali verujte nam da nije. Potrebno je samo malo volje i strpljenja kako biste oduševili svoje klince, partnera ili prijatelje!


Generalna uputstva


Naša vam je preporuka da sve vreme pravljenja ovih kolača pred sobom imate slike ovih likova kako bi konstantno imali u vidu kakve oblike i detalje trebate dobiti. U tu svrhu možete koristiti svoj računar ili mobilni telefon, a možete i odštampati slike.


Takođe, pri radu sa fondanom ili glazurom, neophodna su kvašenja i sušenja kako biste dodali, tj. “zalepili” neki detalj. Ako ste nestrpljivi, za ubrzavanje ovog procesa slobodno možete koristiti fen.


Imajte u vidu i da će neki koraci zahtevati više vremena pa sa pripremom poslastice krenite bar dan ranije.


ANGRY BIRDS KOLAČI OD FONDANA


Ukoliko odlučite da vam kolači u potpunosti budu napravljeni od fondana, kao takve ih možete iskoristiti i kao ukrase, odnosno figurice za tortu. Mlađe i manje iskusne domaćice, kao i one starije kojima je pravljenje fondan mase nepoznanica, uputstvo mogu pronaći na Recept za fondan.


Ukoliko pak ne planirate da dekorišete tortu ili vam je grickanje fondana mrsko, Angry Birds kolače možete napraviti tako da u osnovi budu od mase kojom bi napravili neke klasične kolače, a da spolja budu obavijeni fondanom i ukrašeni detaljima od fondana. U tom slučaju, definisanje potrebih količina i odabir omiljenih sastojaka za kolače ćemo prepustiti vama. Ideje možete pronaći na Recepti za sitne kolače i Recepti za posne kolače.


No, da konačno zasučemo rukave i pređemo na stvar! :)


Dakle, za spremanje ovih kolača će vam trebati sledeći material i pribor:

 • Crveni, crni, sivi, beli, žuti i braon fondan (klasičnom fondanu dodajte prehrambene boje, odnosno boje za kolače i torte);
 • Male makaze;
 • Skalpel (ili neko drugo tanko, precizno i oštro sečivo);
 • Šilo, drveni štapić za ražnjiće ili nešto slično čime ćete pravili rupe;
 • Četkica za slikanje (za kvašenje i “lepljenje” detalja od fondana).

Crvena ptica


Angry Birds kolači sitni kolači Beograd

Uzmite manju količinu crvenog fondana i uvaljajte je u lopticu. Preporučljivo je da pre dodavanja drugih detalja, telo ptice, odnosno kuglica od crvenog fondana, odstoji jedan ceo dan kako bi se potpuno osušila. Oblikujte i ostale detalje za crvenu pticu rukovodeći se sledećom slikom – stomak i oči od belog fondana, rep i obrve od crnog, pero na glavi od crvenog i kljun od žutog fondana.


Angry Birds kolači sitni kolači BeogradPrva stvar koju trebate dodati su stomak i kljun. Za sva “lepljenja“ detalja na telo ptice koristite blago nakvašenu četkicu za crtanje. Pređite vlažnom četkicom preko jedne strane stomaka i zalepite ga za telo ptice. Zatim isto učinite sa kljunom, ali tako da delimično prelazi preko stomaka. Iskoristite makaze da isečete, odnosno oblikujete kljun. Makaze pre toga dobro operate.


Sada je vreme za crveno pero. Prvo nakvasite vrh kuglice, komad crvenog fondana preklopite na pola i utisnite ga. Granice između pera i tela možete nakvasiti i dodatno obraditi kako bi se razlika između ta dva dela što manje poznavala. Jedan krak pera neka bude prav, a drugi malo ispravite na gore.

Angry Birds kolači sitni kolači Beograd

Angry Birds kolači sitni kolači BeogradAngry Birds kolači sitni kolači BeogradZatim treba dodati oči. Nakvasite deo između kljuna i pera i zalepite oči od belog fondana. Oči trebaju biti ravne, tanke i međusobono blago spojene.Angry Birds kolači sitni kolači BeogradOnda na red dolaze crne obrve. Trebaju biti tanke, duguljaste i spojene u sredini.
Angry Birds kolači sitni kolači BeogradZenice su veoma male. Manje nego što mislite da bi trebale biti zato što izgledaju veće kada se stave. Ako su prevelike, vaša ptica će izgledati čudno. Kada pravite prepoznatljive karaktere, proporcije i mere su jako važne.


Ostao je još samo rep. Njega ćete dodati tako što ćete napraviti rupu u zadnjem delu loptice, nakvasiti je i zalepiti rep. Rep možete recnuti skalpelom na dva mesta kako bi izgledao prirodnije.

Angry Birds kolači sitni kolači Beograd

Angry Birds kolači sitni kolači Beograd


Vaša prva ptica je gotova! :)

Angry Birds kolači sitni kolači BeogradCrna (bomba) ptica


Angry Birds kolači sitni kolači BeogradNapravite kuglicu od crnog fondana da bude približno iste veličine kao što je crvena. Trebaće vam sivi fondan za stomak i oči, malo belog takođe za oči, žuti za kljun i fitilj, crni takođe za fitilj i zenice i braon za obrve.
Angry Birds kolači sitni kolači BeogradPrvi korak je isti. Počinje se od postavljanja stomaka i kljuna. Iskoristite makaze za sečenje i oblikovanje kljuna.


Angry Birds kolači sitni kolači BeogradOči crne ptice su najkomlikovanije, ali možda i najsimpatičnije. Počnite sa lepljenjem sivih krugova. Imajte u vidu da trebaju biti malo veći, ali ne preveliki kako bi se na njih dodatno zalepili manji beli krugovi.

Angry Birds kolači sitni kolači BeogradZatim skalpelom isecite male trouglove sa spoljašnjih strana očiju i ostatke pažljivo uklonite vrhom skalpela.Angry Birds kolači sitni kolači BeogradUtisnite male bele krugove na prethodno postavljene sive.Angry Birds kolači sitni kolači BeogradSledeći korak je postavljanje fitilja. Ovde imajte u vidu da se oba njegova dela postavljaju zajedno. Uzmite malo crnog fondana i zarolajte ga tako da jedan kraj bude tanji, a drugi deblji. Zatim uzmite još manju količinu žutog fondana, napravite malu kuglicu od njega i sa malo vode je zalepite za deblji kraj crnog fondana.


Nakvasite rupicu na gornjem delu kuglice i postavite fitilj tako da stoji pravo na gore.

Angry Birds kolači sitni kolači Beograd

Angry Birds kolači sitni kolači BeogradAngry Birds kolači sitni kolači BeogradNa kraju, pokvasite braon obrve i postavite ih ukoso iznad očiju. Isto učinite sa malom belom pljosnatom tačkom koju treba postaviti na čelo, odnosno između očiju. I naravno, ne zaboravite zenice!


Angry Birds kolači sitni kolači BeogradVaša crna bomba ptica je gotova! Upalite joj fitilj i osvetite se zlim prasićima! ;-)

Kralj prase


Princip pravljenja ovog zelenog praseta je isti kao u prethodna dva slučaja. Trebaće vam svetlo zeleni fondan za telo, nos, usta i uši, malo crnog takođe za uši, nos, obrve i zenice, beli za oči i žuti za krunu.


Angry Birds kolači sitni kolači BeogradPočinje se od, u ovom slučaju, pljosnate kuglice zelenog fondana koji će poslužiti za telo. Prvo napravite dve rupe na vrhu koje trebaju biti jedna pored druge, ali ne u sredini već na strani.

Angry Birds kolači sitni kolači BeogradUši ćete napraviti od dva mala dela fondana koja ćete formirati u oblik klinova. Dva mala tanka sloja crnog fondana zalepite na deblje krajeve. Oni će predstavljati ušne šupljine. Zatim vlažnom četkicom za crtanje nakvasite rupice i u njih ubacite uši.
Angry Birds kolači sitni kolači BeogradU sledećem koraku pravimo nos i usta. Uzmite sa komode malu količinu zelenog fondana i od nje formirajte pljosnatu lopticu. Nakvasite sredinu tela praseta i zalepite nos. Skalpelom napravite horizontalni rez malo niže od sredine kako bi dobili i usta.
Angry Birds kolači sitni kolači BeogradOkrugle oči napravite od belog fondana i zalepite. Pritom, ponovo vodite računa da ne budu ni prevelika ni premala jer će vam prase na kraju izgledati čudno.


Sledeći korak je postavljanje krune. Koristeći žuti fondan, formirajte cilindar u obliku suze. Unutrašnji deo udubite. Koristeći makaze isecite trougliće tako da kruna ima 5 vrhova. Napravite relativno veću rupu na vrhu tela praseta pored ušiju, nakvasite je i postavite krunu.

Angry Birds kolači sitni kolači Beograd

Angry Birds kolači sitni kolači Beograd


Angry Birds kolači sitni kolači BeogradPrase dovršite tako što ćete dve mrvice crnog fondana zalepiti kao zenice, druge dve kao nozdrve i treće dve (tanke, male i duguljaste) kao obrve.


ANGRY BIRDS MEDENJACI SA GLAZUROM


U ovom slučaju vam neće trebati fondan masa, ali će vam zato trebati glazura kako bi na medenjacima iscrtali Angry Birds likove. Takođe, trebaće vam i poslastičarski špric ili tube s tankim, preciznim izlazom. Ukoliko nemate ovakav špric, glazuru možete staviti u plastičnu kesu, napraviti rupicu na ćošku kese i istiskajući je crtati željene motive i detalje.


Glazuru je najbolje napraviti od 150-200 gr. šećera u prahu i 1 belanca, a ako želite da vam glazura bude sjajna, preporučujemo vam da joj dodate i nekoliko kapi soka od limuna. Šećer u belanac dodajte postepeno. Ako želite da vam se glazura razlije lagano dodajte manje, a ako želite gušću glazuru dodajte više šećera. Sok od limuna takođe pomaže ukoliko vam glazura ispadne previše gusta.


Naravno, trebaće vam i boje za glazuru. Možete koristiti gotove, kupovne boje kao što su ove: Boje za glazuru. Ako ste pak pristalica prirodnih namirnica, ideje za dodavanje prirodnih boja glazuri, kao i detaljnije uputstvo za pripremu glazure, pogledajte na Recept za glazuru.


Sastojci za medenjake:

 • 2 jaja +2 žumanceta
 • 200 gr. šećera
 • 200 gr. meda
 • 1 kašičica sode bikarbone
 • 1 kašičica cimeta
 • 500 gr. brašna dodati na kraju kada se sve sjedini

Pored cimeta, možete dodati začine po želji – muskatni orah, đumbir u prahu, semenke anisa i sl. Umesite testo od navedenih sastojaka, a nakon toga ga istanjite tako da vam medenjaci budu oko 0.5cm debeli. Pecite ih u rerni 15 minuta na srednjoj temperaturi. Nikako nemojte na jakoj jer će izgoreti. Pre početka iscrtavanja likova, ostavite medenjake da se potpuno ohlade.


Crvena ptica


Za ovu pticu će vam trebati:

 • Modla za kolače u obliku balona (isecite kolače ručno ukoliko nemate ovakvu modlu);
 • Crna glazura za iscrtavanje ivica;
 • Crvena, narandžasta, bež, crna i bela glazura za unutrašnje površine.

Angry Birds kolači sitni kolači Beograd

Angry Birds kolači sitni kolači BeogradAngry Birds kolači sitni kolači BeogradPrvo iscrtajte ivice crnom glazurom. Ostavite da se osuši.


Angry Birds kolači sitni kolači BeogradIstom bojom docrtajte čuperke na glavi, a belom glazurom napravite oči. Pritom imajte u vidu da oči trebaju biti u priličnoj meri slepljene.
Angry Birds kolači sitni kolači BeogradZatim bež glazurom iscrtajte pojas stomaka i ponovo crnom glazurom docrtajte zenice. Neka se glazura osuši 20-ak minuta.
Angry Birds kolači sitni kolači BeogradSledeći korak je popunjavanje prazne površine crvenom bojom. Pre dodavanja kljuna, ponovo ostavite kolač da se dobro osuši kako vam se boje ne bi prelivale.Koristeći crnu glazuru dodajte ljute obrve i iscrtajte konture kljuna. Ostavite da se osuši, a zatim popunite sredinu kljuna.

Angry Birds kolači sitni kolači Beograd

Angry Birds kolači sitni kolači Beograd

Angry Birds kolači sitni kolači BeogradNakon sušenja, sledi poslednji korak. Narandžastom glazurom popunite prazne površine kljuna i crnom oivičite oči.

Angry Birds kolači sitni kolači BeogradVaša crvena ptičica je završena!Žuta ptica


Za ovu ptičicu će vam trebati:

 • Modla u obliku suze ili u obliku trougla sa zaobljenim ivicama (oblik možete iseći ručno nožem);
 • Crna glazura za iscrtavanje ivica;
 • Bež, bela, crna, crvena, žuta i narandžasta glazura.

Angry Birds kolači sitni kolači Beograd

Angry Birds kolači sitni kolači BeogradAngry Birds kolači sitni kolači BeogradPrva stvar je iscrtavanje bazične konture crnom bojom. Nakon ovoga, ostavite glazuru da se osuši pola sata.Angry Birds kolači sitni kolači BeogradZatim bež glazurom dodajte donji pojas koji će predstavljati stomak, belom iscrtajte oči, a crnom dodajte male zenice i čuperke na glavi.Angry Birds kolači sitni kolači BeogradOstavite da se glazura osuši pola sata, a nakon toga popunite preostalu praznu površinu žutom glazurom. Ponovo ostavite da se ova žuta glazura osuši. Ovaj put će vam trebati malo više vremena - jedno 4, 5 sati.
Angry Birds kolači sitni kolači BeogradNa kraju treba dodati detalje na licu ptice. Prvo crnom glazurom iscrtajte ivice koje će predstavljati kljun, a zatim crvenom glazurom iscrtajte ljute obrve.

Angry Birds kolači sitni kolači BeogradNakon što se crna glazura osuši, popunite je narandžastom.Angry Birds kolači sitni kolači BeogradOivičite crnom bojom oči i TA DA... žuta ptica je gotova!

Kralj prase


Da biste napravili kralja prase trebaće vam:

 • Modla za kolače u obliku zeca (testo možete iseći i nožem);

 • Crna glazura za iscrtavanje ivica;
 • Crvena, bela, glazura u boji zelenog limuna, list zelena i crna glazura za popunjavanje unutrašnjih kontura.

Angry Birds kolači sitni kolači Beograd

Za početak, iscrtajte ivice kao na slici. Zatim, koristeći glazuru u boji zelenog limuna iscrtajte njušku u sredini, a crnom docrtajte uši.

Angry Birds kolači sitni kolači Beograd

Ostavite da se glazura osuši 5 do 10 minuta. Sada belom bojom sa leve i desne strane iscrtajte oči i ponovo koristeći crnu boju dodajte nozdrve. Ukoliko se plašite da će vam se boje izliti, ostavite ove detalje za kasnije kada se boje potpuno osuše. Iscrtavanje unutrašnjosti završite popunjavanjem preostalih praznih površina list zelenom glazurom. Dodajte malo crvene boje ispod njuške. Ona će predstavljati usta. Ostavite kolač da se osuši preko noći.

Angry Birds kolači sitni kolači Beograd

Ostalo je još samo par detalja uraditi kako bi kralj prase bio gotov. Iscrtajte crnom bojom okvir oko očiju i ustiju. Nije neophodno, ali sa još malo zelene možete oivičiti ivicu oko nozdrve. Na kraju biste trebali dobiti ovakvog mališana:

Angry Birds kolači sitni kolači Beograd


OSTALE IDEJE


Preostale varijante pravljenja ovih krajnje simpatičnih likova se odnose na:


Angry Birds kolači sitni kolači Beograd

Angry Birds mafine,


Angry Birds kolači sitni kolači BeogradAngry Birds “cake pops” ili
Angry Birds kolači sitni kolači Beogradna potpuno dekorisanje torte u stilu Angry Birds.

Nadamo se da ste uživali čitajući ovaj članak.

Želimo vam puno uspeha u izradi Angry Birds poslastica.

Srećno! :)
Укладка ламината на пол. Быстрая укладка ламината своими руками видео. Укладка ламината по диагонали. Пробковое покрытие для пола. Качественная укладка пробкового пола. Пробковый пол плюсы и минусы. Смеси для выравнивания пола. Быстрое выравнивание бетонного пола. Выравнивание пола стоимость. Самоделки для дома. Лучшие самоделки для дома своими руками. Полезные самоделки для дома. Как обустроить кухню. Как обустроить маленькую кухню быстро. Как обустроить кухню фото. Как открыть свой магазин. Хочу открыть магазин с большим капиталом. Сколько стоит открыть магазин. Диван своими руками. Как сделать диван своими руками для дома. Диван своими руками чертежи. Дизайн маленькой кухни. Красивый дизайн интерьера кухни фото. Малогабаритные кухни дизайн.