Neverovatno realne minijature hrane napravljene od gline


Sviđa vam se ovaj članak? Preporučite ga
svojim prijateljima na društvenim mrežama:


Ako ste pomislili da je ovo prava hrana, niste bili u pravu. Sve ove sićušne skulpture hrane su napravljene od polimerske gline i obojene odgovarajućim bojama.
Kim je američka umetnica koja sve ove minijature pravi kao hobi.
Od materijala koristi polimersku glinu, iglu, skalpel, krede u različitim bojama i boju za glinu za farbanje.
U zavisnosti od složenosti, za jednu minijaturu joj je potrebrebno od 1 do 3 sata. Tvrdi da su joj kolačići i jagnjeće pečenje najjednostavniji za pravljenje.
Ako niste jeli, možda čak i ogladnite gledajući sve ove fantastične fotografije! :)
"Ovim hobijem sam počela da se bavim jula 2008. godine čitajući knjigu “Making Doll's House Miniatures with Polymer Clay” autorke Sue Heaser. To je fantastična knjiga sa veoma jednostavnim i razumljivim uputstvima. Bile sam iznenađena kako koristeći odgovarajuće tehnike izrade, možete napraviti neverovatno uverljive skulpture" izjavila je Kim.
“Svaki put kada pravim novu minijaturu, trudim se da dodam neki detalj koji će predmet učiniti realnijim” dodala je Kim. Svakako da u tome i uspeva.
Na pitanje da li planira da snimi neki tutorijal, Kim je rekla da nažalost nema dovoljno slobodnog vremena za tako nešto, ali da svima onima koji žele da se oprobaju u ovome, preporučuje snimke na temu “polymer clay food tutorial” na YouTube-u.
Kim i prodaje svoje minijature preko svog shop-a na sajtu Etsy.Više o ovoj umetnici možete saznati na njenom sajtu.