Aplikacije za svaku modernu domaćicu


Sviđa vam se ovaj članak? Preporučite ga
svojim prijateljima na društvenim mrežama:


Mnogim modernim damama je i dalje omiljeni bakin stari, iscepani kuvar pun papirića sa njenim i maminim izmišljenim receptima. Pored toga imaju i sigurno jednu lepu kolekciju kuvara sa receptima iz raznih delova sveta. Uglavnom ovaj deo polica miruje i čeka usamljen da ga jednom do dva puta godišnje posete kada reše da ubace neke novitete u svakodnevnu rutinu u svojoj kuhinji.


Aplikacije za kuvanje


U savremenom dobu, sa neverovatnim razvojem tehnologije, više je nego normalno sve informacije, pa čak i recepte tražiti na internetu, a poslednjih godina i na smart telefonima i tabletima. Sa velikim izborom najmodernijih i izuzetno domišljatih aplikacija na Android telefonima vi danas možete pretraživati i najrazličitije recepte. Ništa nije lakše nego pre nego što krenete sa kuvanjem, da u hodu na telefonu prelistate omiljene kuvarske aplikacije i pronađene baš onu savršenu koja odgovara željama vaše porodice. Zahvaljujući modernoj pretrazi, možete često podesiti i više raznih parametara na osnovu kojih će se vršiti prepreka, kao što je na primer tip jela, vreme pravljenja, čak i visina budžeta koje jelo iziskuje. Korišćenje ovakvih aplikacija naravno ne umanjuje značaj tradicionalnih kuvara koji se u svakoj porodici prenose sa kolena na koleno.


Cilj ovih mobilnih aplikacija jeste da se modernim kuvaricama olakša posao bar tako što će lakše naći recept baš po svojoj meri i željama. Izabrali smo za vas tri potpuno besplatne android aplikacije koje su veoma popularne na App Store-u kao i na Google Play marketu. Mnoge kompanije iz IT sveta posao sa izradom aplikacija ovog karaktera smatraju više nego zabavnim, neophodnim i korisnim, samim tim i unosnim.


Yummly

Yummly je aplikacija sa izobiljem fantastičnih slika koje će vas veoma brzo osvojiti i poterati da napravite nešto ukusno, a i lepo na oko. Ono što će vam se prvo ponuditi na ovoj stranici je izbor najpopularnijih jela kojima ćete zaista teško odoleti. Posebna pogodnost ove aplikacije jeste što možete da istražite na lak način koje jelo je najpopularnije u vašoj okolini. Takođe možete štiklirati i hranu koju ne smete da jedete i te namirnice se neće pojavljivati u receptima u vašoj pretrazi.


Yummly aplikacija


Epicurios

Epicurios je sjajna aplikacija koja će recepte sortirati prema tome da li je zanimljiva za decu, da li je u pitanju isključivo zdrava ishrana ili je npr. u pitanju jelo koje možete napraviti lako i jednostavno. Takođe, ukoliko imate tri vrste namirnica sa kojima prosto ne znate šta da radite, ova zanimljiva i pametna aplikacija će vam ponuditi savršene recepte za konkretno te sastojke.


Epicurios aplikacija


One recepte koji vam se najviše dopadaju možete svrstati u omiljene, a takođe dok kuvate možete slušati recept naglas. Naravno, kada kliknete na recept izaći će vam lista za kupovinu namirnica što je više nego zgodno za današnje moderne domaćice.


Whole Food

Poslednja aplikacija koju ćemo sa vama danas podeliti je Whole Food aplikacija i ona je nekako najklasičnija. Recepti su sortirani prema dnevnim obrocima, npr. predjelo, glavno jelo, salata, dezert. Kada kliknete na neki recept se otvaraju detalji o jelu kao što je recimo ocena korisnika i slično. Ono što je posebno zanimljivo za strastvene kuvarice, jeste što kada pripremite jelo možete ostaviti fotografiju kako bi svi videli kako to jelo izgleda kada ga različiti ljudi pripreme.


Whole Food aplikacija


Autor teksta:

Selena Vignjević