Nesvakidašnji deserti za najmlađe


Sviđa vam se ovaj članak? Preporučite ga
svojim prijateljima na društvenim mrežama:


Nakon dana punog uzbuđenja, možete razgaliti svoje školarce zanimljivom poslasticom spremni da čujete sve detalje iz škole. Mi vam predlažemo jeftine i jednostavne deserte koje mame spremaju i bez posebnog povoda, ovog puta na specijalan način.


Šarene palačinke


Deca obožavaju palačinke, ali zamislite tu radost kada su one u duginim bojama! Potrebno je samo da smesu koju inače pravite, podelite u nekoliko posuda i u svaku od njih stavite po par kapi prehrambene boje.


Šarene palačinke - domaci kolaci beograd

Foto: www.pinterest.com


Kakao galete


U svoj uobičajeni recept za galete dodajte kakao. Ukoliko do sada niste spremale galete, uputstvo možete pronaći na: Recept za galete. Ove galete braon boje odlično se kombinuju sa šlagom sa ukusom vanile.


kakao galete - sitni kolaci beograd

Foto: www.cookingwithsugar.com


Čokoladni bazen


Na tihoj vatri zagrejte šolju ulupane slatke pavlake ili gustog šlaga pa dodajte 250gr čokolade u kockicama i 2 kašičice narandžinog soka. Postavite čokoladni bazen na sredinu stola, a pored njega tanjir sa naseckanim bananama, kivijem, jabukama, kruškama, kriškama narandže, suvim kajsijama, keksićima. Svakom po viljuščica i umakanje može da počne! Dodatni savet: napravite malo više šlaga, pa ga dodajte u bazenčić ako čokolada počne da se zgušćuje.


čokoladni bazen sitni kolači beograd

Foto: www.recipe.com


Kugla na štapiću


Kašikom za sladoled izvadite kugle i poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. U svaku kuglu zabodite improvizovan štapić – plastičnu kašičicu, kratku slamčicu, štapić od sladoleda ili lizalice. Stavite u zamrzivač na jedan sat da se stvrdnu, a onda svaku kuglu uvaljajte u šarene ili čokoladne mrvice, kokos ili sitno seckani lešnik.


kugla na štapiću mrsni kolači beograd

Foto: www.bettycrocker.com