Ukrasi od čokolade za razne poslastice


Sviđa vam se ovaj članak? Preporučite ga
svojim prijateljima na društvenim mrežama:


Čokolada je uvek privlačna u svim svojim oblicima. Naročito su fascinantni ukrasi od čokolade jer daju posebnu vrednost dezertu, jer plene svojim primamljivim izgledom, a onda osvajaju ukusom. Izgledaju sofisticirano, a u stvari ih uopšte nije teško napraviti. U ovom članku vam dajemo svoje savete i ideje o tome kako napraviti fantastične ukrase od čokolade za razne poslastice.


Postupak


Čokoladu najpre treba otopiti, ali na poseban način. Treba je narendati i zagrevati na niskoj temperaturi u mikrotalasnoj pećnici na 10 sekundi. Zatim promešati, pa vratiti na novo kratko dogrevanje onoliko puta koliko je potrebno da se čokolada otopi. Ovaj postupak omogućava da čokoladni ukrasi budu postojani i krti, odnosno da zadrže svoj oblik na sobnoj temperaturi.


Čokoladne pločice


Otopljenu čokoladu razmažite po aluminijumskoj foliji u debljini od 3mm. Stavite je u frižider da se stegne. Kada bude dovoljno čvrsta, polomite je po sredini, a onda svako parče na još manje pločice nepravilnog oblika. Što su pločice nepravilnijeg oblika, to će vaša torta, sladoled ili mafin izgledati atraktivnije.


čokoladne pločice - sitni kolaci Beograd

Slika: fika-aa.blogspot.com


Čokoladni uvojci


Postoji više načina da napravite čokoladne rolnice, kovrdže i ostale uvojke. Možete otopljenu čokoladu razmazati u paralelnim potezima po parčetu papira za pečenje. Zarolajte papir, stavite u čašu kako bi se čokolada savila u ‘kovrdžu’. Takođe, možete stvrdnuti čokoladu u blok debljine 5mm i onda guliti nožem sloj po sloj. Dobićete čvrste rolnice. Ako napravite tanji blok i kuhinjskom špatulicom gulite do podloge, stvaraće se nežne i prhke rolnice, slične štapiću cimeta. Za uvijene trakice jednostavno uzmite parče čokolade i nožićem za ljuštenje krompira gulite po ivici.


Cokoladni uvojci - domaci kolaci beograd

Slika: hungarianhousewife.com


Čokoladne šare


Otopljenu čokoladu treba sipati u malu plastičnu kesu i izbušiti rupicu, pa to koristiti kao špric i istiskivati po pek papiru. Počnite od cvetića, srca, zvezde, pa pređite na neke komplikovanije oblike. Možete po papiru iscrtati olovkom željeni oblik, pa preko toga iscrtavati čokoladom. Bitno je samo da se jedna šara radi u jednom potezu, odnosno da su svi elementi šare međusobno povezani. Zabavite se crtanjem nečeg što liči na kineska slova ili na nečitak doktorski potpis.


čokoladne šare - sitni kolaci beograd

Slika: sum.ptuo.us


Čokoladni listići


Ova vrsta čokoladne dekoracije podseća na tradicionalno ukrašavanje slatkiša, pa najbolje ide uz svima znane bakine poslastice. Uberite lišće različitog oblika, operite ga i osušite. Čokoladu kašičicom ili četkicom razmažite po zadnjoj strani lista u tankom sloju. Nakon što se u frižideru stvrdnu, čokoladne falsifikate pažljivo skinite sa njihovih prirodnih originala.


čokoladni listići posni kolači beograd

Slika: aww.ninemsn.com.au


Dekoracije možete čuvati u plastičnoj kutiji u zamrzivaču i izvući ih kada želite da postignete wow efekat. Pustite muziku, prepustite se svojoj kreativnosti i uživajte u igri s čokoladom. I još nešto – ne zaboravite da čokolada ima tri boje…


Sitni kolaci
Хочу продать квартиру. Ипотека можно ли продать квартиру быстро. Можно продать долю в квартире. В каком банке брать ипотеку. Стоит ли брать ипотеку сегодня. На какой срок брать ипотеку. Утепление стен своими руками. Быстрое утепление стен пенопластом своими руками. Технология утепления стен. Ремонт видеокарты ноутбука. Быстрый ремонт видеокарты своими руками. Сколько стоит ремонт видеокарты. В каком банке взять автокредит. Где выгоднее взять автокредит без проблем. Бесплатный сервер wow. Рейтинг серверов wow сайт. Сервера wow mangos. Чертежи самодельных станков. Скачать чертежи станков для холодной ковки. Сверлильный станок чертеж. Договор аренды квартиры. Стоимость аренды квартиры в Москве. Снять в аренду квартиру.