15 palačinki koje će oduševiti vaše klince


Sviđa vam se ovaj članak? Preporučite ga
svojim prijateljima na društvenim mrežama:


Iako spadaju u vrstu jednostavnijih poslastica za pripremanje jer za njih nije potrebno ni puno materijala ni vremena za pripremanje, palačinke imaju jedinstvenu moć kada zamirišu kućom i ispune je svojom „toplinom“. Omiljene i kod odraslih i kod dece, palačinke su stvarno univerzalna poslastica koja se zbog izuzetnog ukusa i mogućnosti kombinovanja aroma i ukusa, sprema u celom svetu.


Iako ih ima i u slanim verzijama koje po ukusu i mirisnim milinama ne zaostaju za slatkim „sestrama po testu“, sinonim za palačinke jeste - slatko. A kako su i lake za spremanje i ukusne, istovremeno su jako omiljena poslastica i majki i dece. Majke ih vole jer su lake i brze za spremanje, a deca ih obožavaju jer su ukusne. Mada, ni mame im ne mogu odoleti pa je tokom spremanja česta scena grickanja ukusnog testa. Samo da bi se probalo da li je odnos materijala dobar, i da li je dobro pečena, ništa više... :)


Glavni sastojci za ove „posebne“ palačinke, osim njih samih, jesu mašta i ljubav. Uz pomoć njih, palačinke se pretvaraju u likove iz crtaća i bajki, a u vreme popularnih praznika, poput Nove godine, lako se „oblače“ u prazničnu odeću da zajedno sa decom ujutru otvaraju poklone koje je doneo Deda Mraz. Da, palačinke su mnogo više od ukusnog testa. Pogledajte i uverite se i sami i nađite inspiraciju za sebe i svoju decu!


1. Palačinke u obliku zeke sa dva čokoladna oka i trešnjom umesto nosića obradovaće svakoga na čijem se tanjiru „osmehuje“!

Palačinke u obliku zeke


2. Ove mini palačinke u oblicima različitih životinja idealna su poslastica za dečiji rođendan ili neko dečije druženje i okupljanje. Lake za jelo jer su u vidu malih zalogaja, oduševiće decu kada ih vide. Klinci će se takmičiti ko će pre smazati pticu ili medu. Ko god da pobedi, pobednici su svi jer ovi zalogajčići garantuju osmehe na svim licima.

Palačinke u oblicima različitih životinja


3. Kada mama najomiljeniju macu na svetu stavi na tanjir na ovaj način, nema devojčice koja će joj odoleti. Jedini problem može nastati oko toga da li pojesti ili čuvati ove Hello Kitty palačinke!

Hello Kitty palačinke


4. Deca često znaju da prave problem sa voćem i povrćem jer ne žele da ih jedu. Da, čokolada jeste ukusnija ali... Zbog toga su palačinke savršena „kamuflaža“ za mnoge sastojke koje deca često vole da izbegnu, pa ih mame zbog toga često koriste i u te svrhe. Palačinke sa voćem su primer jedne odlične „kamuflaže“ za koju smo sigurni da će napuniti dečije stomačiće jagodama.

Palačinke sa voćem


5. Jedna od omiljenih dečijih igračaka i tako čest gost i u bajkama i crtaćima, dobrodušni meda takođe može postati i omiljen „stanovnik“ dečijeg tanjira. Ako vole Vini Pua ili crtani „Maša i medved“, vaša će deca biti presrećna kada im servirate palačinke u obliku mede uz naravno, nezaobilazni med.

Palačinke u obliku mede


6. Ako vaša deca vole igricu „Angry Birds“, onda ih počastite palačinkama u obliku popularnog praseta iz ove igrice. Da ge ne bi samo gađali, već i grickali.

Palačinke u obliku Angry birds praseta


7. Da se deca pitaju, oni bi jeli sladoled cele godine, ali zimi ipak nije vreme za hladne poslastice. Da biste im izmamili osmeh, obradujte svoju decu jednim ovakvim sladoledom od palačinki, a mi smo sigurni da se neće buniti što nije hladan!

Palačinke u obliku sladoleda


8. Ako ste u fazi kada decu učite da pišu i čitaju, jedan od odličnih trikova da se pisanje lakše savlada jeste da se palačinke u obliku slova serviraju na tanjir. „Napišite“ ime svog deteta na ovaj način i budite sigurni da će odmah naučiti i kako se čita i kako se gricka... pardon, piše...

Palačinke u obliku slova


9. Počastite vaše dečake palačinkama u obliku Monster truck vozila ili palačinkama u obliku voza, a zatim uživajte u slatkom prizoru „vožnje“ ka ustima...


10. Lizalice su česti stanovnici dečijih usta, ali i česti uzroci kvarenja zubića pa su odlična zamena za okrugli slatkiš na štapiću „Pancake pops“ – takođe okrugli slatkiš na štapiću, ali sa medom!

Pancake pops sa medom


11. Maloj deci velike torte ne znače puno jer ne znaju o čemu se tu tačno radi i šta bi tačno trebalo da rade. Ali, ovakve rođendanske palačinke, filovane maminom ljubavlju, mekane i slasne, odmah će im dati pravo „uputstvo“ za upotrebu.

Rođendanske palačinke


12. Ljubav prema deci je nešto što se rečima ne može iskazati. To svaki roditelj dobro zna. Ove palačinke u obliku srca sa komadićima čokolade uz mamin osmeh „serviran“ pride, reći će im sve bez reči. Mirisom i ukusom ljubavi.

Palačinke u obliku srca


13. Najvažnija noć i najomiljeniji dečiji praznik, Nova godina, ne bi bili to što jesu bez najpoznatijeg deke na svetu. Zbog toga svojoj deci napravite ukusne mini palačinke u obliku Deda Mraza čisto da im pomognete da im u grickanju brže i lakše prođe vreme dok ga stvarno čekaju.

Palačinke u obliku Deda Mraza


14. A gde je Deda Mraz, tu su i irvasi, zar ne? Jer, kako bi on bez njih doneo željno iščekivane poklone?! Zbog toga uz deku obavezno napravite i njegove verne pratioce, palačinke u obliku irvasa, da biste ubrzali njegov dolazak!

Palačinke u obliku irvasa


15. Kada Sneško Belić oživi na tanjiru ili na jelci, ožive i dečiji osmesi u noći velikog iščekivanja i u jutru velikih otvaranja. Idealni prateći element svakom poklonu, novogodišnji Sneško zagrejaće srca vaše dece!


Palačinke u obliku Sneška Belića


Nadamo se da smo vam dali dovoljno inspiracije.


Koju od ovih ideja ćete prvu isprobati?


Sitni kolaci


Pročitajte i ove tekstove: Nesvakidašnji deserti za najmlađe, Napravite Angry Birds kolače, Hello Kitty torta za vašu devojčicu.
Как лечить гастрит быстро. Как лечить гастрит желудка дома. Как лечить гастрит народными средствами. Лечение и профилактика кариеса. Быстрая профилактика кариеса зубов. Профилактика кариеса у взрослых. Питание во время беременности. Какое правильное питание во время беременности. Режим питания во время беременности. Почки симптомы болезни. Главные признаки болезни почек. Питание при болезни почек. Как доставить удовольствие девушке. Как доставить девушке больше удовольствия днем. Как доставить максимум удовольствия девушке. Грудные мышцы в домашних условиях. Быстрые домашние упражнения для грудных мышц. Тренировка грудных мышц. Йога для начинающих видео. Качественная йога для беременных. Уроки йоги для начинающих. Народное лечение простата. Главные средства лечения аденомы простаты. Лечение простатита и аденомы простаты.